مطالعات آزمايشگاهي ارک عليشاه تبريز به پايان رسيد

به گزارش ميراث آريا(chtn)‌ به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري آذربايجان شرقي« تراب محمدي» گفت: مطالعات آزمايشگاهي اين اثر تاريخي، مکانيک خاک و مصالح، شناخت بستر زيرين و ديگر مطالعات مرتبط همچون تکميل برداشت با اسکن ليزر و پايش تغييرات را شامل مي‌شود.

وي با اشاره به ديگر اقدامات در اين ارتباط گفت: استحکام‌بخشي و مرمت‌هاي حفاظتي طاق صفه مسجد جامع‌عليشاه که بزرگترين دهانه طاق در جهان بوده نيز به اتمام رسيده است.

محمدي با اشاره به نياز به استحکام‌بخشي براي اين اثر تاريخي تصريح کرد: عليرغم اينکه ارک عليشاه تبريز ساختار پايداري داشته که سبب شده تا کنون فرو نريزد، اما وقوع دست کم 40 زلزله از زمان ساخت اين بنا تاکنون که سه مورد آن ويرانگر بوده‌اند و نيز صدمات ناشي از جنگ‌هاي ايران و عثماني وضعيت نامناسبي را طي سال‌هاي اخير باعث شده بود که نياز به استحکام‌بخشي جدي داشت.

رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان با اشاره به ديگر مرمت‌ها يادآور شد: مدرسه و زاويه(خانقاه) ارک عليشاه نيز که بخش‌هاي قديمي‌تر اين مجموعه هستند لايه‌برداري شدند.

محمدي، بازشناسي و مرمت اوليه بخش‌هايي از استخر معروف و بزرگ مسجد جامع‌عليشاه را از ديگر اقدامات انجام گرفته طي سال گذشته بر روي اين اثر تاريخي کم نظير عنوان کرد.

وي اجراي عمليات مرمتي در مجموعه ارک عليشاه تبريز را حاصل هماهنگي بسيار خوب با دستگاه‌هاي مرتبط به ويژه بنياد مصلي تبريز دانست و گفت: استمرار و تداوم عمليات مرمتي و مطالعاتي در اين اثر تاريخي با هماهنگي بين بخشي براي جلوگيري از تداخل طرح‌ها به خوبي انجام گرفته است.

محمدي خاطرنشان کرد: تکميل مرمت استحکامي و حفاظتي بخش صفه مسجد جامع عليشاه، مرمت و بازنمايي خطوط معماري بخش خانقاه و مدرسه، احياي استخر و باغ مجموعه و نيز محوطه‌سازي و الحاق اثر به محوطه شهري از ديگر اقداماتي هستند که هم اکنون در ارک عليشاه تبريز در دست کار و اجرا قرار دارند.

ص/124

انتهای پیام/

کد خبر 139109283